Psycholoog Utrecht

Praktijk van Daniëlle van Bourgondien
bg

Over Daniëlle van Bourgondien - Even voorstellen

psycholoog Utrecht Danielle van Bourgondien

Hi! Ik ben Danielle, 34 jaar en ik woon in Utrecht samen met mijn vriend die een lieve peuter van bijna 4 heeft. Waar hij mij zou omschrijven als een gezellige klets die het heerlijk vindt te praten over onze gedachtes (en te bemoeien met zijn keuzes), ben ik bij vrienden en vriendinnen juist rustig en luister ik vooral. In groepen ben ik het liefst zo min mogelijk zichtbaar en vind ik het lastig me uit te spreken. Deze beide kanten horen bij mij, heb ik geleerd. Met warmte, positiviteit en een oprecht luisterend oor maak ik graag verbinding met anderen en ik vind het echte contact van mens tot mens het belangrijkste in mijn leven.

Ik ben opgegroeid in Soest met mijn ouders en twee broertjes en ik kreeg op mijn 17e mijn eerste relatie. Wauw, wat voelde hij veilig en wat heb ik me aan hem gehecht. Daarmee kwamen er intense gevoelens van verlatingsangst om de hoek kijken waar ik uiteindelijk maar eens voor besloot in therapie te gaan. In de meerdere lange relaties na hem heb ik hier enorm van geleerd, en nog steeds. Ik heb ontdekt dat relaties door de intense gevoelens die ermee gepaard gaan bij uitstek de mogelijkheid bieden om te groeien en helen in dat waar je als kind onbedoeld in te kort bent gekomen vanuit je ouders. De pijn die een partner in je naar boven haalt, geeft je de mogelijkheid om dit in jezelf op te lossen. ‘You can’t heal what you don’t feel’ vind ik daarin een hele passende mooie uitspraak. Mijn voornemen om relatietherapeut te worden en hierin ook anderen te begeleiden begon dan ook al vroeg.

Om die reden ben ik in 2007 op kamers gegaan om psychologie te studeren in Utrecht. Ik koos voor sociale psychologie omdat dat dat onder andere de beste basis voor relatietherapeut was. Na een aantal maanden backpacken door Indonesië met mijn toenmalige vriend ben ik aan mijn master gestart en in 2012 afgestudeerd als sociaal psycholoog. Een studie die op mijn lijf geschreven was, want al van jongs af aan was ik geïnteresseerd in de kracht van de geest en de connectie tussen geest en lichaam. Ik geloof in de kracht die in ons allemaal aanwezig is en ik zie therapie als een tool om deze kracht naar boven te halen. Ik vind het een eer om tijdelijk samen met de cliënt op te lopen, als medereizigers die beiden een andere berg beklimmen. Ik ben niet beter in klimmen, maar ik kan vanaf mijn berg wel zien waar jij misschien een andere tool kunt gebruiken of een mooiere weg kunt kiezen. Na meerdere vervolgopleidingen en jarenlange ervaring heb ik een goed gevulde mentale gereedschapskist die ik maar al te graag met jou deel.

Wees welkom

Heb je misschien nog vragen of wil je direct een afspraak maken om te kijken of je een klik voelt? Dan nodig ik je uit om contact met mij op te nemen, je bent van harte welkom. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn en ben doorgaans in staat om op korte termijn een eerste afspraak in te plannen. Ik hoor graag van je.

- Daniëlle

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen