Psycholoog Utrecht

Praktijk van Daniëlle van Bourgondien
bg

Traject en werkwijze

Het begint met een intake

Nadat je mij een berichtje hebt gestuurd neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Als je het fijn vindt maken we eerst even kort kosteloos telefonisch kennis. Als we merken dat we wat voor elkaar kunnen betekenen plannen we een intakegesprek. In dit gesprek stel ik zoveel mogelijk vragen om jou als persoon en jouw situatie inclusief jouw hulpvraag te leren kennen. Hieruit formuleren we samen een voorlopig doel voor de opvolgende gesprekken, maar dit kan uiteraard tussentijds veranderen. Ik stel geen diagnoses en heb geen strak behandelplan, omdat ik het belangrijk vind dat jij als mens centraal staat. Afhankelijk van jouw wensen en hulpvraag kiezen we al dan niet voor een bepaalde therapievorm waar we tijdens onze gesprekken mee aan de slag gaan.

Duur van een traject

Heb je interesse in een individueel traject (ACT), dan zijn dit ongeveer 6 tot 10 sessies. Je bent uiteraard vrij om eerder te stoppen of juist langer door te gaan, maar kies je hiervoor dan richten we ons globaal op ongeveer 8 gesprekken van een uur, eens in de 2 tot 3 weken. Aan het eind van iedere sessie plannen we een nieuw moment voor de volgende afspraak. Een IBCT relatietherapie-traject bevat naast de intakegesprekken ongeveer 10 sessies van 1 tot 1,5 uur, eens in de 2 tot 3 weken. De mindfulness-sessies zijn wat korter en vaker, ongeveer wekelijks 30 tot 45 minuten voor 8 weken lang. Ook dit kan aangepast worden op jouw verzoek. Wil je liever af en toe samen sparren zonder een specifiek traject, dan kan dit natuurlijk ook. Kortom: alles is aan te passen op jouw wensen.

Los van deze inschattingen vind je het misschien fijner om eens in de zoveel tijd met elkaar te spreken, wanneer jij merkt dat je daar behoefte aan hebt. Dat is uiteraard ook mogelijk. Wellicht wil je af en toe even op adem komen na een serie gesprekken, of even ontspannen aan een virtueel strandje met een VR-bril op. Ook dan ben je van harte welkom. Alles verloopt op basis van jouw wensen en behoeften.

Je bent van harte welkom

Mocht je graag samen aan de slag gaan om echt werk te maken van jouw hulpvraag, dan nodig ik je uit om vrijblijvend contact met mij op te nemen.

Psycholoog Van Bourgondien in Utrecht

Daniëlle van Bourgondien

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen