Psycholoog Utrecht

Praktijk van Daniëlle van Bourgondien
bg

Hulp bij stress en spanning

Hoofdpijn, nek-, of rugpijn, last van je heup, benauwdheidsklachten; je kunt het zo gek niet bedenken of het kan met je mentale gesteldheid te maken hebben. Dat is op zich ook best logisch: het niet willen voelen van emoties zorgt ervoor dat we ze actief wegdrukken. Dit kost energie en levert spanning op en als je dit al lange tijd doet kan dat voor lichamelijke klachten zorgen. Je lichaam slaat dit op en dit kan zelfs tot chronische of langdurige ziekte leiden. Daarom is het zo belangrijk we het contact met ons lichaam leren te herstellen. Dat we leren op te merken wat we nou eigenlijk voelen, en waar.

Misschien is dit nieuw voor je en dat is helemaal prima. Stapje voor stapje oefenen we met contact maken met je lijf. Met visualisatieoefeningen, ademhalingsoefeningen en mindfulness-oefeningen zul je gaan merken dat je steeds beter wordt in het opmerken van de emoties en gevoelens die door jou heen gaan. Dat kan in het begin even wennen zijn. We leven al zo lang vanuit het verstand, juist om niet te hoeven voelen, dat ineens stilstaan bij de signalen van je lijf alle genegeerde emoties naar boven haalt. Dat is maar goed ook, want dit contact met jezelf zorgt ervoor dat deze emoties weer kunnen gaan stromen. En zo kan het gebeuren dat je lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen en hoe je kunt voorkomen dat stress een negatieve invloed heeft. Met stress is namelijk niets mis. Kortdurende stress kan juist groei betekenen. Het wordt pas nadelig als de stress een langere periode aanhoudt, als je niet meer kunt ontspannen, je regelmatig piekergedachtes hebt en slecht slaapt en je de signalen van je lichaam negeert.

In de gesprekken leer ik je hoe je door de dag heen contact kunt maken met je lijf en je geest. Met dat wat je voelt en denkt. Met simpele oefeningen help ik je verbinding te maken met de emoties die je jarenlang dacht niet aan te kunnen en die nu voor stress en spanningsklachten zorgen. In een veilige omgeving gaan we samen op zoek naar de ruimte in jou om de deksel heel langzaam van de emotie-pan af te halen. Dat doen we op jouw tempo, jij bepaalt. ACT en mindfulness zijn bewezen effectieve methodes voor het anders leren omgaan met, en voorkomen van (chronische) stress, evenals de Virtual Reality bril om jou even te helpen ontspannen.

Neem vandaag nog contact met mij op om samen mee aan de slag.


Tags: stress, spanning, chronische stress, stressklachten, spanningsklachten, therapie, utrecht

Psycholoog Van Bourgondien in Utrecht

Daniëlle van Bourgondien

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen