Psycholoog Utrecht

Praktijk van Daniëlle van Bourgondien
bg

Ondersteuning voor privé-werk balans

De huidige tijd van continu bereikbaar zijn en overal kunnen werken biedt voor-, en nadelen. De werkdag is ineens niet meer klaar als je naar huis rijdt, maar kan gerust doorlopen tot in de avond of het weekend. Even tussendoor een mailtje beantwoorden, toch nog even die klus oppakken, of je alvast inlezen voor maandag: het lijkt zo onbenullig, maar voor je het weet besteed je meer tijd aan je werk dan aan al het andere dat zo waardevol voor je is. Als we teveel van onze tijd besteden aan één belangrijke waarde in ons leven en al het andere negeren, bestaat er een kans dat we ons leeg gaan voelen, gespannen, gestrest, of dat we ons zelfs gaan afvragen waar we het eigenlijk nog voor doen.

Je kunt dat wat waardevol is voor jouw leven zien als een tuintje. Zo heb je op een stuk grond bijvoorbeeld tien tuintjes. Een die staat voor je werk, een ander voor je familie, je partner, je gezondheid, je persoonlijke groei, enzovoort. Als je voornamelijk bezig bent met het verzorgen van één tuintje, staat die er stralend, groen, en vol mooie bloemen bij te midden van negen andere verdorde, grauwe tuintjes. Geen fijn gezicht. Dat ene stralende tuintje doet niets voor de grauwheid en levenloosheid van de andere tuintjes en jouw totale stuk grond staat er eigenlijk maar treurig bij. Het is dus belangrijk dat je al je tuintjes goed verzorgt en onderhoudt. Dan maar wat minder bloemen in dat ene tuintje. Zolang de tuintjes er maar gezond en vol leven bij staan en jij geniet van jouw stuk grond. Dat kan heel lastig zijn, want misschien heb jij wel de overtuiging dat je iets moet bereiken om goed genoeg te zijn. Dat je toch echt die baan moet hebben, dat mooie huis, of die volle bankrekening. Dan is het heel begrijpelijk dat je dat ene tuintje alle aandacht geeft. Je bent er immers van overtuigd dat wanneer dat stukje er fantastisch uitziet, het stuk grond eindelijk waard is wat jij voor ogen had.

Een begrijpelijke tactiek, maar helaas wel een die jou tegenwerkt. Laten we samen op zoek gaan naar de reden dat dat ene tuintje zoveel aandacht krijgt. We gaan bijvoorbeeld op onderzoek uit naar de reden dat je privé-werk balans verstoord is, naar de overtuigingen die je hebt en hoe we deze met makkelijke technieken wat kunnen afzwakken. Ik leer je hoe je hierin begrip voor jezelf kunt hebben en we maken samen een stappenplan om je leven anders in te richten, en de andere tuintjes wat meer aandacht te geven.

Samen aan de slag?

Ik help je graag bij uitdagingen rondom het thema privé-werk balans. Neem gerust contact met mij op als je nog vragen hebt over wat ik voor je kan betekenen of voor het maken van een afspraak.


Tags: prive-werk balans, privéleven, carrière, coaching, therapie, utrecht

Psycholoog Van Bourgondien in Utrecht

Daniëlle van Bourgondien

  • Geregistreerd psycholoog
  • Afspraak op korte termijn
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Vergoeding (deels) mogelijk
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen